En stor förlust?!

Kommer vi sluta använda 50-öringen eller inte? Det är vad riksdagen kommer besluta idag. Men om det beslutas för en skrotning av myntet så försvinner det först den 30 september 2010.

Är det en STOR förlust? Nej, det tycker inte jag. Oftast så har man aldrig någon 50-öring på sig när man väl behöver den och hur ofta är det som man behöver den. Jag tycker bara att den ligger och samlar på sig damm här hemma och sällan används. När vi väl använder den är det nästan alltid för att växla in våra mynt som vi samlat på oss.

Jag tycker att det är bra att ta bort myntet precis som 5004 av 6119 personer, som i detta nu lagt sin röst på DN, tycker.

I bloggvärlden så har Gryningsräd, Billigt och bra och Dö på fläcken! sagt sitt: Nej tack till 50-öring!


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Kurt sa...

Med tanke på vilket bristande förtroende marknaden har för den svenska borgerliga regeringen, så kommer nog även många andra mynt och sedlar snart vara skrotningsfärdiga. Den svenska valutan är i fritt fall, snart inte mer värd än en zimbabwedollar.

🐰 sa...

Men tänker ingen på barnen‽ Nu kommer väl femtioörestuggummina snart få priset fördubblat – alltså en inflation på 100% inom denna lilla sektor av godismarknaden. En stor chock för konsumenterna blir det, och spridningseffekter kan man vänta sig i form av veckopengsförhöjningskrav och annat! Nä, det här verkar inte riktigt genomtänkt.

Flavian sa...

Jag tycker att man borde ha gjort de nya reglerna om avrundning symmetriska så att lika många belopp hade avrundats nedåt som uppåt. De nu beslutade reglerna innebär att fler belopp går uppåt än nedåt. HORRIBELT är ordet!