Försvinn och kom tillbaka

Gör man ett brott och sedan försvinner utomlands så kan man ju komma tillbaka efter 10 år då brotten preskriberas. Det här tycker jag låter lite för enkelt. Men visst det är nog inte alltid så roligt att lämna sitt hem.

Tror faktiskt att det är rätt så vanligt med sådana här fall. Och det kanske inte är så farligt om man t.ex. har gjort ett ekonomiskt brott och har mycket pengar. Då kan man säkert klara sig rätt så bra.

Nu läste jag om Håkan Johansson från Piteå som försvann för 15 år sedan. Han kom nu tillbaka till Sverige och hans brott var preskriberats sedan 2003. Han lämnade sin fru och sin tre månader gamla bebis med 400 000 kr som han tagit ut från sitt företag han hade med sin svåger.

Jag tycker att vi borde ändra preskriberingstiden. Tycker att det är fel att brott avskrivs efter en viss tid. Varför ska man göra så? Borde inte alla brott finnas öppna hela tiden?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dej absolut. Varför ska man komma undan ett brott bara för att det gått viss många år. Hans fru och barn preskiberar nog inte detta hemska som hät bara för att det gått tio år.
Kram
attis

Anonym sa...

Nej det är ytterst märkligt. Fast man förstår ju att inte alla brott kan rotas aktivt i hela tiden, för då skulle vi behöva vara poliser allihop. Men när man ändå vet vem som gjort det verkar det ju helt sanslöst.

Anonym sa...

Hej! Råkade slinka in här för att titta runt lite. Trevligt. Fin och bra blogg du har. Välkommen till min URL. Ha det bra.