Amnesty International granskar Sverige i temat "Ingen fristad" och planerar att totalt granska 192 länder där Sverige är det tredje landet efter att Spanien och Tyskland redan granskats.

Amnesty kritiserar Sverige för en mängd brister när det gäller brott som folkmord, brott mot mänskligheten, krigsbrott och tortyr. Och trots att Sverige redan för åtta år sedan godkände Romstadgan som har regler som säger att allt detta ska tillämpas. Regeringen säger hela tiden att lagändringar kommer snart.

Nu beräknas det finnas omkring 1500 internationella krigsförbrytare i Sverige. Internationella brottmålsdomstolen (ICC) kan begära att de flyttas över till Haag om inte Sverige ställer dem inför rätta eller så går de helt enkelt fria, skriver Amnesty. Och rättar inte Sverige till den långa listan med synpunkter så riskerar Sverige att bli en fristad för krigsförbrytare.

Nu är det ju så att jag tycker att det här egentligen inte bara gäller med den sortens brottslingar utan alla kriminella som helt enkelt kommer undan alldeles för enkelt i vårt land. "Vi" har en för "mesig" inställning och inte konstigt att de flesta vill komma hit och ta sitt straff. Sa inte Saddam Hussein att han ville sitta av sin tid i svenska fängelser? Det är verkligen ingen komplimang! Att många från våra grannländer i öst kommer hit och gör brott och sedan har det bättre i våra fängelse än vad de har i sitt hemland är fruktansvärt!

Vi behöver verkligen se över lagstiftelsen när det gäller brottslingar och kriminella! Jag vill inte ha en massa kriminalitet i min närhet. Jag vill ha det lugnt och skönt och veta att man inte behöver vara orolig bara av att gå utanför sin egen dörr.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

0 kommentarer: